Dr. Xianqin Yang

Image Xianqin Yang
Chercheure scientifique

Je suis chercheuse dans le domaine de la salubrité et de la conservation de la viande.

Recherche et / ou projets en cours

Depuis 2007, les recherches de Mme Yang portent principalement sur la réduction de la contamination microbiologique de la viande au cours des processus de production primaire et de distribution, c’est-à-dire depuis l’abattage des animaux jusqu’aux steaks dans l’assiette, y compris l’identification, le suivi et l’élimination de la source de contamination, les mécanismes de survie et de persistance d’E. coli dans les environnements de transformation de la viande, les stratégies d’intervention efficaces pour lutter contre les pathogènes entériques et la prolongation de la durée de conservation de la viande.

Principales publications

  1. Peipei Zhang, Saida Essendoubi, Julia Keenliside, Tim Reuter, Kim Stanford, Robin King, Patricia Lu and Xianqin Yang. 2021. Phylogenetic and genomic analysis of Shiga toxin-producing Escherichia coli O157:H7 from pigs, cattle and pig production-related environments in Alberta, Canada. Banff Pork Seminar, Banff, AB, Canada, January 05-07, 2021.

    2021 - Consulter les détails de la publication

  2. Visvalingam, J., P. Zhang, T. C. Ells, and X. Yang. 2018. Dynamics of Biofilm Formation by Salmonella Typhimurium and Beef Processing Plant Bacteria in Mono- and Dual-Species Cultures. Microbial Ecology. https://doi.org/10.1007/s00248-018-1304-z

    2019 - Consulter les détails de la publication

  3. Laidlaw, AM, Gänzle, MG, Yang, X, 2018. Comparative assessment of qPCR enumeration methods that discriminate between live and dead Escherichia coli O157:H7 on beef. Food Microbiology 79, 41-47. https://doi.org/10.1016/j.fm.2018.11.002

    2019 - Consulter les détails de la publication

  4. Wang, H., Badoni, M., Zawadski, S, McLeod, B., Uttaro, B., Yang, X. (2018) Storage life at 2° C or -1.5° C of beef steaks cooked by a three-step sous-vide method. CMSA/CMC Annual Meeting, May 29-31, 2018, Montreal PQ

    2018 - Consulter les détails de la publication

  5. Wang, H, He, A, Yang, X, 2018. Dynamics of microflora on conveyor belts in a beef fabrication facility during sanitation. Food Control 85:42-47.

    2018 - Consulter les détails de la publication

  6. Visvalingam, J., T. C. Ells, and X. Yang. 2017. Impact of persistent and non-persistent generic Escherichia coli and Salmonella sp. recovered from a beef packing plant on biofilm formation by E. coli O157. J. Appl. Microbiol. 123:1512-1521.

    2017 - Consulter les détails de la publication

  7. Inactivation d’Escherichia coli O157:H7 dans des biftecks minute cuits dans certaines conditions

    2017 - Consulter les détails de la publication

  8. Yang, X., F. Tran, and T. Wolters. 2017. Microbial ecology of decontaminated and not decontaminated beef carcasses. J Food Res. 6:85-91.

    2017 - Consulter les détails de la publication

  9. Wang, H., Badoni, M., Zawadski, S., McLeod, B., Uttaro, B. and Yang, X. 2017. Effects on beef microflora of a three-step sous-vide method. International Congress of Meat Science and Technology annual conference. Cork, Ireland, August 13-18, 2017

    2017 - Consulter les détails de la publication

  10. Youssef, M.K, Tran, F., Zhang P., Gill, C.O. and Yang, X. 2017. Storage-life and microflora of vacuum-packaged pork loin cuts in relation to beef from the same abattoir. International Association for Food Protection annual meeting (IAFP 2017), Tampa Bay, Florida, USA, July 9-12, 2017

    2017 - Consulter les détails de la publication

  11. Visvalingam, J. and Yang, X. 2017. Effect of persistent and transient generic Escherichia coli and Salmonella sp. recovered from a beef packing plant on biofilm formation of Escherichia coli O157:H7. International Association for Food Protection annual meeting (IAFP 2017), Tampa Bay, Florida, USA, July 9-12, 2017. Oral presentation

    2017 - Consulter les détails de la publication

  12. Zhang P., and Yang, X. 2017. Variability in growth behavior of Carnobacterium isolates in medium with low initial pH. International Association for Food Protection annual meeting (IAFP 2017), Tampa Bay, Florida, USA, July 9-12, 2017

    2017 - Consulter les détails de la publication

  13. Visvalingam, J., Vahmani, P., Rolland, D.C., Dugan, M.E.R., Yang, X. (2017). Anti-mutagenic Properties of Mono- and Dienoic Acid Biohydrogenation Products from Beef Fat, 52(7), 651-655. http://dx.doi.org/10.1007/s11745-017-4267-9

    2017 - Consulter les détails de la publication

  14. Badoni, M., M. D. Klassen, H. Wang, M. K. Youssef, J. Devos, C. O. Gill, and X. Yang. 2017. Development and testing of a prototype automatic trim sampler. Food Control. 77:82-87.

    2017 - Consulter les détails de la publication

  15. Mercer, R. G., B. D. Walker, X. Yang, L. M. McMullen, and M. G. Gänzle. 2017. The locus of heat resistance (LHR) mediates heat resistance in Salmonella enterica, Escherichia coli and Enterobacter cloacae. Food Microbiol. 64:96-103.

    2017 - Consulter les détails de la publication

  16. Yang, X., A. He, M. Badoni, F. Tran, and H. Wang. 2017. Mapping sources of contamination of Escherichia coli on beef in the fabrication facility of a commercial beef packing plant. Food Control. 75:153-159

    2017 - Consulter les détails de la publication

  17. Visvalingam, J., Y. Liu, and X. Yang. 2017. Impact of dry chilling on the genetic diversity of Escherichia coli on beef carcasses and on the survival of E. coli and E. coli O157. Int. J. Food Microbiol. 244:62-66.

    2017 - Consulter les détails de la publication

  18. Liu, Y., Visvalingam, J., Youssef, M. K., and Yang X. (2017). Determination of microbiological effects of dry chilling of beef carcasses. Beef Industry Safety Summit. Houston, TX, USA, February 28-March 02, 2017

    2017 - Consulter les détails de la publication

  19. Visvalingam, J., Liu, Y., et Yang, X.Q. (2016). « Impact of dry chilling on the genetic diversity and survival of naturally occurring Escherichia coli on beef carcasses. », International Association for Food Protection annual meeting (IAFP 2016), St Luis, Missouri, USA, 31 July-3 August, 2016.

    2016 - Consulter les détails de la publication

  20. Badoni, M., Klassen, M.D., Visvalingam, J., Gill, C.O., et Yang, X.Q. (2016). « Development and testing of a prototype automatic beef trim sampler. », 96th Annual Conference of the Canadian Meat Council, Ottawa, Canada, 27-29 September, 2016.

    2016 - Consulter les détails de la publication

Installation de recherche

6000, sentiers C et E
Lacombe, AB T4L 1W1
Canada

Language

Anglais

Other languages

Chinese